Op bezoek

De uitnodiging kreeg ik al een tijdje terug, maar vrijdag was het dan zover. Ik ben voor het eerst op bezoek geweest bij een crowdfunding platform in de hoedanigheid van investeerder / kritische mailer. Na enige mailwisseling en meerdere malen agenda’s checken was er een gaatje gevonden om af te reizen naar Bilthoven.

Crowdfunding
Zoals jullie allemaal ondertussen weten is crowdfunding nieuw, hip, happening en vooral nog onbekend. Steeds meer mensen horen ervan, maar nog steeds is de grootste groep afhoudend. Jammer, want stiekem vind ik het te gek!
Wil je weten wat crowdfunding is, lees dan vooral deze blog nog een keer rustig door.

Samen in Geld
Ik was vrijdag op bezoek bij Samen in Geld. Een relatief jonge speler op de crowdfundmarkt, maar erg uniek. Zij focussen zich namelijk op hypotheken. Je ziet er dus alleen projecten van huiseigenaren met een tweede, derde, vierde of zoveelste huis om aan particulieren te verhuren. En juist voor die panden zoeken zij een financiering. Wat daar zo uniek is, is dat er wordt gewerkt met hypothecaire zekerheid. Mocht er dus wanbetaling plaatsvinden, hebben zij het recht om de huur te vorderen of, in het ergste geval, het onderpand te verkopen. De rentes liggen over het algemeen lager dan bij platformen als Geldvoorelkaar, Kapitaal op Maat en Funding Circle (even alle platformen noemen, anders vinden ze het weer oneerlijk šŸ˜‰ ), maar daartegenover staat dus wel een grotere zekerheid.

Kritiek
Ik heb nog wel eens kritiek. Ik vind heel snel iets en hoop dan altijd dat mensen het eens zijn met mijn ideeĆ«n. En zo mail ik met enige regelmaat naar platforms als dingen mij niet lekker zitten. Ik ben dan altijd bang dat het platform dan de ‘heb je hem weer’ gedachte heeft, maar in dit geval kreeg ik zelfs een uitnodiging. Kom eens op de koffie. We zijn net verhuisd, dus dan kan je ons nieuwe kantoor zien en we zijn benieuwd naar je mening en ideeĆ«n.

Plannen zijn er om gewijzigd te worden
Mijn plan was om op tijd naar huis te gaan, zodat ik niet in de file terecht zou komen. Dat plan is mislukt. Ik had met de heren zo’n fijn gesprek, dat ik pas half vijf wegging uit Bilthoven en toen moest ik nog langs Utrecht. Gelukkig viel de spits en dus de vertraging mee. Maar het feit dat dit plan niet was geslaagd, geeft aan wat voor fijn gesprek het was. Er zijn vele notities gemaakt en ook ik heb weer nieuwe dingen geleerd. Win-win situatie dus!

En hoe nu verder?
Samen in Geld is een jong bedrijf en wil graag groeien. Daar zijn ze hard mee bezig, maar komen meer hobbels op de weg tegen dan ze eigenlijk hadden gehoopt. Gelukkig onderkenden ze dus mijn suggesties en zijn er dus heel hard mee aan de slag. Uiteindelijk zie ik dus, mede door hun unieke concept, hier wel degelijk brood in dit platform. Ik heb hier nu een aantal investeringen lopen en ben erg benieuwd hoe dit platform zich in de toekomst zich gaat ontwikkelen. Ik hou ze in de gaten!

Deze blog is geen advertentie en geschreven zonder inspraak, maar met goedkeuring van SameninGeld. Ik was daar als investeerder en dat ik toevallig ook blogger ben komt alleen mij goed uit;) Heren, dank voor het fijne gesprek.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.