Maandoverzicht juli: Op bezoek, op vakantie en opstandig

Een van mijn best gelezen blogs is toch wel mijn maandoverzicht. Leuk om terug te zien dat velen van jullie toch de highlights van afgelopen maand willen lezen. Ondanks dat het juli en dus vakantie is, is er toch weer het nodige gebeurt op mijn pad om voor mijn 50e te kunnen stoppen met werken: 

Vakantie!!
Tijdens mijn studie hadden de pabostudenten steevast een spreuk op hun t-shirt: “Twee goede redenen om docent te worden: juli en augustus”. Het is juli en daarmee is de zomer en vakantie toch echt begonnen. Ik merk het overal aan. De fietsenstalling op het station is bijna leeg, de trein en de weg zijn een stuk rustiger en ook mijn bezoekersaantallen hebben een dip. Tenminste… In echte aantallen een dip. Zo’n 200 pageviews minder dan vorige maand. Een dipje dan.
Maar toch is dit heel goed nieuws! Ik heb in mijn vakantie namelijk twee blogs minder geschreven. Daarbij levert een blogdag mij toch al snel 100 extra views op, dus het aantal views is ongeveer gelijk. Dus terwijl iedereen op vakantie gaat, vrij heeft en dus minder tijd neemt om alle blogs te lezen, blijven mijn views gelijk. Dat zie ik als heel positief en ik hoop dus ook dat na de zomer het aantal views weer verder gaat stijgen!

Op bezoek
Tijdens mijn vakantie ben ik op bezoek geweest bij funding circle. Het verslag lees je hier. Ik vond het heel gaaf om bij een van de grotere platformen op bezoek te gaan. Ik heb een heel fijn gesprek gehad en gezien het aantal aantekeningen en mailtjes dat achteraf nog heen en weer verstuurd zijn, weet ik zeker dat ze mijn mening serieus nemen. Ik hoop uiteindelijk aan kleine wijzigingen te zien dat er ook actief iets mee gedaan wordt.

Opstandig
Afgelopen maand was ik ook wel een beetje opstandig en eigenwijs. Ik switchte twee keer van energieleverancier, ga zelf de discussie aan met een luchtvaartmaatschappij en heb een spamreactie op mijn blog toch uitgebreid aandacht gegeven. Juist door af en toe dingen te doen die je normaal niet doet, kan je veel leren. Even niet doen wat er van je verwacht wordt en tegen de stroom inzwemmen. Ik vind het leuk en zeker leerzaam. Wat het mij gaat brengen weet ik nog niet, maar waarschijnlijk lezen jullie dat wel weer terug in één van mijn volgende blogs.

Bereikt
Afgelopen maand heb ik ook dingen bereikt of concrete stappen kunnen zetten. Zo heb ik in mijn zoektocht naar beleggen bereikt dat ik weet dat ik mag beleggen. Ook heb ik een nieuw doel voor mezelf bereikt: Schuldhulpmaatje worden. Connecties moeten nog gelegd gaan worden, maar ik ga in ieder geval mijn best doen om dit echt te gaan doen. Als laatste bereik ik ook steeds nieuwe lezers. Mijn google resultaten laten zien dat onder andere mijn blog over de supermarkt picnic het nog steeds erg goed doet.

Augustus komkommertijd?
Ik dacht het niet! Er komen twee blogs aan waarin ik graag mijn frustratie uit over de instantie die mijn WOZ-waarde bepaald en de waterschapsbelastingen int. Verder ga ik natuurlijk verder in mijn zoektocht naar mijn avontuur op de beurs en de voortgang van het compensatieproces van de vertraagde vlucht van mijn vriendin.
Genoeg om over te bloggen dus. Wellicht niet de moeite om vanaf het strand met je laptop alle blogs te lezen, maar ik denk wel zeker de leuk om even terug te lezen als je weer thuiskomt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.