De wanhoop nabij

“Heb je financiële hulp nodig en weet je niet wat je moet doen of wie je moet contacteren? Wij kunnen u helpen met al uw financiële behoeften. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe u uw droomlening kunt krijgen via email: ditiseennepmailadres@gmail.com”

Dit was een reactie op mijn blog over mijn enthousiastme die ik krijg van bloggen en alle financiele zaken waar ik mee bezig ben. Naast dat hij dus TOTAAL misplaatst is, ben ik ook nog eens heel blij met mijn spamfilter! Want zulke ellende wil je toch niet?

Moeite
Ik heb er dus oprecht moeite mee… Van die mensen die geld afhandig proberen te maken van mensen die de wanhoop nabij zijn. Er moet een rekening betaald worden, dus wel lenen daar maar geld om de rekening te kunnen betalen. Het zou wat mij betreft verboden moeten worden. Het zou verboden moeten worden EN de taboe rond schulden zou moeten verminderen. JA: mensen maken wel eens domme keuzes. JA: mensen hebben wel eens pech. EN JA: daardoor kunnen mensen in de schulden raken. Maar door die taboe en het schaamtegevoel komen mensen vaak nog dieper in de put dan ze al zitten.

Trots (1)
Vaak gaat het met trots gepaard. Een rekening niet kunnen betalen tast je trots aan. Iets wat de rest wel kan, kan jij niet. En dat is naar. Gelukkig is daar het persoonlijk krediet, rood kunnen staan, de credit card en zelfs deze malafide praktijken die je maar al te graag geld willen lenen. Maar geloof mij. Je kan beter je trots opzij zetten, de bedrijven bellen en een betalingsregeling treffen dan ingaan op al deze vormen van krediet. Zie je het echt niet meer zitten: zoek hulp. Vraag bij iemand die handig is met geld hoe die het doet. Laat hem of haar eens meekijken en tips geven. En er zijn ook genoeg instanties waar je terecht kan als de schulden echt te hoog oplopen.

De kosten
Geld lenen kost geld. Je ziet het overal, maar je schrikt ervan hoeveel het kost.
Rood staan kost tenminste 10%
Een persoonlijk kost je al snel 6% tot 8% (als je geluk hebt)
Ook creditcards zitten rond deze percentages en ik wil niet eens weten hoeveel rente je wel niet moet betalen als je ingaat op die rare spamberichten zoals in de intro.
Wat ik in ieder geval zeker weet is dat ze allemaal geld aan je proberen te verdienen. Je hebt al (te) weinig geld en dan proberen ze nog aan je te verdienen. Lenen om andere rekeningen te betalen zal dus nooit de oplossing zijn.

Trots (2)
Ik ga het nog een keer over trots hebben. Want ik ben van mening dat je deze negatieve spiraal wel degelijk kan doorbreken. Allereerst om zulke malafide advertenties te negeren (als je dat lukt mag je al erg trots zijn op jezelf!). Vervolgens de telefoon te pakken en bij een instantie aan te geven dat je inderdaad problemen hebt met het betalen. Probeer ook zo snel mogelijk om van al die dure leningen af te komen en betalingsachterstanden weg te werken. Het klinkt zo makkelijk en ik weet dat dit enorm lastig is. Maar ik weet ook dat je vervolgens meer dan trots kan zijn. Je bent uit de negatieve spiraal geraakt, verleidingen tot ander geld weerstaan en er weer bovenop gekomen. Soms moet je je trots even opzij om vervolgens weer trots op jezelf te zijn 🙂

Trots (3)
De laatste trots gaat nu toch nog even naar mijzelf. Trots maar vooral ook heel erg blij dat zulke stomme reacties in mijn spamfilter belanden. Mijn spamfilter staat dus redelijk goed afgesteld en ik hoef niet bang te zijn dat jullie zulke berichten te zien krijgen op mijn blog 🙂

4 gedachten over “De wanhoop nabij”

  1. Wat een pannenkoek zeg die persoon, mensen die hulp hard nodig hebben moet je helpen en niet geld afhandig maken. Je weet nooit wat de ander heeft meegemaakt. Super goed geschreven!!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.