Maandoverzicht augustus

Dat is lang geleden! Ik heb al maanden geen maandoverzicht geplaatst. Na een tijdje wist ik namelijk gewoon niet meer waar ik over moest schrijven. Elke maand weer schreef ik over de ontwikkelingen en hoe mijn blogs het deden. Met een lijstje van goede en minder goede blogs en de ontwikkelingen rondom mijn blog, waren de maandoverzichten een van de best gelezen blogs. En toch moest ik eerlijk zijn: het ging mij vervelen. Vandaar dat er geen maandoverzichten meer bij kwamen. Maar afgelopen augustus is zeker wel even de moeite waard om te benoemen. 

All time high

Augustus is een All time high geweest voor mijn blog. Ik heb nog nooit zoveel bezoekers op één dag of in één maand gehad. Dit was tweeledig. Allereerst heeft Google één van mijn blogs echt gevonden. Het werd door de algoritmes van deze grootmacht zo goed gewaardeerd dat het zelfs actief werd aanbevolen in de dagelijkse aanbevelingen op telefoons.
Dat resulteerde erin dat het bericht over nu of later sparen extreem goed werd gelezen. In totaal wel meer dan 2300 keer!
Maar, als ik even verder ga kijken, zijn de goede bezoekcijfers niet alleen daaraan toe te wijzen. Ook over het algemeen heeft mijn blog het erg goed gedaan. De vakantiedip van juli was er al redelijk uit en buiten die boost van Google had  ik bijna 2000 pageviews meer dan de vorige topmaand. Dat is gewoon een +20% 🙂 Als ik dan ook de dag meetel waarin Google voor enorm veel bezoekers zorgde, is er een +40% in pageviews ten opzichte van de vorige topmaand.

Refectie

Wat goed is om te doen, is af en toe te reflecteren op je eigen werk. Dat heb ik ook gedaan. Het zelf invullen van het gepubliceerde template heeft ook voor mij wat nieuwe inzichten gebracht. Dat het bijvoorbeeld enorm lastig blijft om een goede administratie op te zetten. Het template wat ik ooit gepubliceerd heb werkt nog steeds prima, maar het kost best wel wat tijd om deze goed op te zetten.
Echter vind ik het nog steeds de (tijds)investering waard. Door het kort bij te houden, is het zeker mogelijk om een heel goed inzicht te krijgen in jouw inkomsten en uitgaven. En juist door die grip op je financiën weet je hoe je ervoor staat. Waar verborgen kosten zitten en waar je dus op kan bezuinigen als dat nodig is.

Nieuwe uitbetaling reclame-inkomsten

Ik begon deze maand met het bericht dat ik €0,08 tekort had. Acht cent te weinig om de €70 drempel te behalen die Google heeft gesteld. Zodra je die €70 hebt bereikt, worden jouw reclame inkomsten uitbetaald. Augustus was de maand dat ik voor de tweede keer deze drempel bereikte. Waar het eerst nog 14 maanden duurde voordat ik een betaling van Google mocht ontvangen, duurde dat nu nog ‘maar’ acht maanden. Natuurlijk hoop ik dat dit in de toekomst nog iets vaker zal gebeuren. Dit zal echter te maken hebben met jullie: mijn bezoekers

Nog een keer all time high

Want jullie als mijn bezoekers zijn het belangrijkste. Degene die al eens contact met mij hebben gezocht zullen het bevestigen: ik ben heel blij met jullie! Ik vind het gaaf om te horen dat jullie mijn blog lezen en dat jullie steeds weer terugkomen. En dat is te zien! Ondertussen heb ik nu op 1 september al net zoveel pageviews gehad als in heel 2017. Daar ben ik enorm blij mee. Zo blijkt maar dat de olievlek die Stoppen Voor Mijn Vijftigste heet, zich steeds verder uitspreidt!

Maar natuurlijk moeten we wel lekker normaal blijven doen!

Dat is het belangrijkste wat ik nog steeds uit wil blijven dragen. “Lekker normaal” blijven doen. Want Google vind mijn waarschijnlijk maar 1x op deze manier in mijn hele blogcarrière, mijn blogs moeten voor iedereen aantrekkelijk blijven en ik wil ook graag benaderbaar blijven.
Zo is het misschien opgevallen dat ik niet op alle reacties heb gereageerd. Niet helemaal de bedoeling, maar weet wel dat ik alle reacties lees! Ook vind ik het heel leuk wanneer je mij een mailtje stuurt met vragen, ideeën of commentaren! Blijf dat dus ook vooral doen naar svmv@stoppenvoormijnvijftigste.nl 🙂

Toekomst

Waar ik normaal in de maandupdates ook nog een sneak preview gaf in mijn toekomst, doe ik dat vandaag niet. Natuurlijk zijn er gave plannen, maar ik zit op een punt waar ik enorm veel plannen heb, maar daar nog niet echt gestalte aan kan geven. Voorlopig dus nog steeds lekker om de dag dat blogje met een andere kijk op de (financiële ) wereld. Zodra er iets van mijn plannen werkelijkheid gaat worden zijn jullie de eerste die het zullen weten!

 

5 gedachten over “Maandoverzicht augustus”

    • Ik hoop het! Hoewel ik wel moet zeggen dat ondertussen de blog hier niet meer zo goed doet als de wat oudere populaire blogs. Even afwachten dus.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.