Jouw Airmiles gaan vervallen! Wat ga jij ermee doen?

Oef wat was ik boos! Hema kwam op 1 januari doodleuk met het bericht dat je jouw hema-punten op moest maken. Deed je dat niet, zouden ze vervallen. En wel binnen een maand! Naast mijn blog waarin ik flink liet weten dat ik het hier niet mee eens was, hoorde ik dat overal om mij heen. Opeens moesten ze op en anders gingen ze vervallen. Een schande, on-Nederlanders en “hoe hebben ze dit kunnen bedenken”. Ik hoop dan nog steeds dat de Hema terugkomt op dit besluit en de punten alsnog langer geldig laat zijn.
Hema is echter niet de enige met een vervaldatum op de punten. Ook jouw airmiles gaan vervallen. Alleen hebben zij het veel slimmer aangepakt…

Oktober 2013

In oktober 2013 heeft iedereen een mailtje gekregen van Airmiles. Wij gaan onze voorwaarden wijzigen. De vanaf nu gespaarde airmiles hebben een vervaldatum. Uw airmiles zullen vervallen na 5 jaar. De airmiles die u heeft gespaard in oktober 2013, vervallen op 1 november 2018. De miles uit november 2013 op 1 december 2018 en zo verder. Elke maand zullen er dus wat ongebruikte airmiles vervallen. Betaald u iets met uw airmiles, dan worden automatisch de oudste miles gebruikt. Kortom: je hebt maximaal 5 jaar om airmiles te sparen en ze uit te geven voordat ze vervallen.

1 november 2018

Hoewel er nog een hele zomer tussen zit, gaat de tijd toch een beetje dringen. Het is namelijk over een paar maanden al 1 november. De vervaldatum van de eerste airmiles. Ook dit werd nogmaals door een eerder mailtje vanuit Airmiles al aangekondigd. Handig om dus nu alvast eens te kijken naar de airmilesshop. Wat zou jij voor jouw airmiles willen kopen, voordat ze vervallen.

Hoeveel zijn jouw airmiles waard?

Ik heb er al eens eerder een blog over geschreven: de waarde van je airmiles. Er zit namelijk een groot verschil in. Gebruik je ze bij Bol.com of bij de AH tijdens het shoppen, dan zijn ze slechts een halve cent waard. Koop je iets uit de airmiles shop, dan lukt het om ze een cent waard te laten zijn. Er zijn zelfs mogelijkheden om ze 2 cent waard te laten zijn. Meer weten? Lees dan vooral mijn eerdere blog.

Nog niet genoeg airmiles?

Heb je nou dat ene product gezien, maar is je saldo niet toereikend? Dan zijn daar gelukkig een aantal oplossingen voor. Natuurlijk kan je meer boodschappen doen! Bij de AH, Etos, Praxis en Shell ontvang je Airmiles, dus een klein tekort is zo weggewerkt. Een wat groter tekort wordt wat moeilijker. Dan kan je ervoor kiezen om met een actie mee te doen. Zo kan je bijvoorbeeld bij de Shell regelmatig een extra Airmiles actie activeren. Om de week staat er wel een actie online voor 50 tot 200 miles extra bij een tankbeurt van 20 liter. En daar hoef je dus niets voor te doen, behalve de actie activeren en te tanken.
Kom je er dan nog niet? Werk dan samen! Waar Airmiles uniek in is, is dat ze overdraagbaar zijn. Je kan dus jouw airmiles naar het account van je partner overmaken en samen iets tofs kopen.

Mijn mening

Waar mijn mening over de Hema punten erg negatief was, is die over airmiles erg positief. Het sparen gaat makkelijker, sneller en is aantrekkelijker. En hoewel bij beide het gespaarde tegoed een keer vervalt, is de termijn bij Airmiles veel redelijker en ben je er ook nog eens al 5 jaar lang met regelmaat op geattendeerd. Veel meer dan dat kunnen ze ook niet doen. Bekijk dus zeker even jouw airmiles saldo en wanneer jouw eerste miles gaan vervallen. Het zou tenslotte zonde zijn om de bij elkaar gespaarde airmiles te verliezen.

5 gedachten over “Jouw Airmiles gaan vervallen! Wat ga jij ermee doen?”

 1. Wat hebben wij toch een voorrecht om in een land te mogen wonen waar we ons druk kunnen maken over het vervallen van gratis gespaarde zegels.

  Beantwoorden
 2. En dat is nou precies wat ze willen, dat je je druk gaat maken om gratis vervallen punten en nog snel iets gaat kopen wat je anders niet gekocht zou hebben. Zie je nou niet dat dit een truc is? En je stapt er met open ogen in. Lekker laten vervallen die punten….

  Beantwoorden
  • O ja, en ook nog extra dingen gaan kopen om meer punten te hebben zodat je iets kunt kopen. Zie je nou zelf de ironie niet? En volkomen in strijd met je doel van stoppen voor je vijftigste…

   Beantwoorden
 3. Goed dat jullie ook deze kant belichten! Wellicht is dit inderdaad wat ze willen. Maar ik ben het er nog niet 100% mee eens. Je kan namelijk ook je airmiles doneren aan het goede doel. Iets wat niet gebeurt op het moment dat ze vervallen. Een ander voorbeeld zijn onze handdoeken. Die zijn aan vervanging toe. De gaten vallen er nog net niet in. Er zijn in de airmiles shop ook handdoeken tegen miles only. Is dit dan iets kopen wat je anders niet gekocht zou hebben? Deels kunnen de handdoeken nog even mee, maar tegelijkertijd zijn ze ook aan vervanging toe. Dan koop ik toch liever een nieuwe set handdoeken met mijn airmiles dan dat de miles vervallen en ik over een half jaar nieuwe handdoeken in de winkel moet kopen… Misschien iets dat ik niet genoeg heb benadrukt in mijn blog: Er zijn genoeg miles only producten in de shop. Je hoeft dus letterlijk niets extra te betalen. En dat gaat van het ondersteunen van goede doelen tot aan gratis producten en gratis entreekaartjes voor verschillende parken in Nederland. Wil je dit geen van allen, kan je ze zelfs inleveren tegen korting op je boodschappen. Inderdaad dingen die ik anders mogelijk niet gekocht/gedaan zou hebben, maar een (gratis) gegeven paard kijk ik niet graag in de bek.

  De suggesties om aan airmiles te komen zijn dan ook slechts suggesties. Ik heb op de airmiles acties van de Shell na, nog nooit iets gedaan omdat ik er airmiles bij kreeg. Van mijn baas moet ik bij de Shell tanken, dus zelfs dat doe ik niet voor de airmiles. Ook het overdraagbaar zijn van Airmiles kan heel handig zijn. Bijvoorbeeld wanneer zowel jij als je partner een eigen airmiles account hebben (zoals bij mij en mijn vriendin het geval). Ieder voor zich heeft niet genoeg punten, maar samen kom je er wel? Dan kan je ze gewoon naar één account overmaken.
  Ik ben zeker geen voorstander van extra geld uitgeven omdat anders mijn punten vervallen (zoals bij de Hema), maar bij airmiles krijg ik zeker niet het gevoel dat ik geld uit moet geven om de miles iets waard te laten zijn.

  Beantwoorden
 4. Een paar blurays gekocht, de rest aan “stichting Aap” gedoneerd en daarna de kaart opgezegd. Hoef ik er ook niet meer aan te denken.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.