Valentijnsdag: commercie ten top

Happy Valentines Day!

Het is 14 februari. De dag van de liefde. Vandaag zal er geheel volgens de commerciële verwachting een groot aantal rozen, bossen bloemen, dozen in de vorm van een hart met chocolade of aardbeien, lingerie setjes en trouwringen gegeven worden aan onze dates, verkeringen en partners. Alle restaurants draaien de beste dinsdagavond van het jaar en cupido draait overuren. En ik?Ik ben gewoon hard aan het werk in mijn nieuwe huis. Voor mij geen Valentijnsdag. Ik verwacht geen geheime aanbidders die mij stiekem een roos sturen. En ik ga ze al helemaal niet versturen. Valentijnsdag vind ik namelijk maar onzin!

Bakken met geld

Iedereen probeert z’n slaatje eruit te slaan. Hartjesdozen hier, rozen daar. Net als dat begin september de pepernoten in de schappen liggen, kleurt in februari alles rood. Niet eerder! Want vaak is het speciaal voor de mannen om hen eraan te herinneren dat het binnenkort Valentijnsdag is en dat ze hun scharrel, date, vriendinnetje of vrouw nog even moeten verwennen met een cadeautje. En in precies die twee weken zijn als die dingen EXTRA duur! Niet omdat alles extra kost, maar omdat er extra aan verdiend kan worden.

Zelfs aan je ex willen ze geld verdienen

Ik las vandaag een artikeltje dat een aantal Amsterdamse studenten zelfs jouw ex kunnen verrassen met een stomme brief , een dode roos of een bosje verwelkte bloemen. Onder de naam Pleurop bezorgen ze in Amsterdam. Ik moest hard lachen om het idee. Zelfs met relaties die over zijn, wordt geld verdiend op Valentijnsdag!

Pleur op

Zelf vind ik het maar een vervelende dag. Het moet allemaal maar. Vooral dat moeten irriteert me. Waarom MOET je nou per se op 14 februari extra lief voor mekaar zijn? Alsof je dat anders nooit bent. En waarom zou een roos op 21 oktober minder zijn dan op 14 februari? Pleur op met je Valentijnsdag! Als je van mekaar houdt, doe je dat het hele jaar en moet je niet schijnheilig gaan zitten doen op 14 februari om het perfecte koppel uit te hangen.

Budget Valentijn

Voor al mijn lezers die toch iets extra’s willen doen met Valentijn, maar die niet mee willen doen aan de commerciële troep, toch nog even wat tips:

  • Kook voor de ander en maak er wat moois van. Met een rode saus naar keuze uit de koelkast kan je prima een hartje op het bord tekenen
  • Er staan genoeg romantische films op Netflix. Flesje wijn erbij, wat wil je nog meer (misschien een oppas-/logeeradres voor de kinderen…)
  • Stop in een grote pot 365 blaadjes met lieve dingen/woorden/herinneringen. Voor elke dag eentje tot aan de volgende Valentijnsdag. Waarschijnlijk ben je daar nu wel al te laat voor, maar wellicht voor volgend jaar een goede tip
  • Maak een wandeling door een park of bos.
  • Bak iets voor de ander. Zelfs als je er niks van bakt en alleen maar misbaksels hebt, gewoon zeggen dat er heel veel liefde inzit

Uiteindelijk maakt het toch allemaal niet uit. Het gaat er niet om of je nou voor haar een duur cadeau hebt gekocht of speciaal voor hem een asbak bent gaan kleien. Het gaat om het gebaar, de liefde en het fijn samen zijn. Zolang het maar oprecht is. Niet omdat het moet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.