Het beste (gratis) advies? Bloggers onder elkaar!

Ik blog al anderhalf jaar en vind het nog steeds super leuk. Het is af en toe even zoeken naar een leuk onderwerp, maar meestal komt er dan toch weer een mooi stukje uit m’n vingers op het scherm. Steeds vaker gaan gesprekken in de offline wereld ook over die passie. Bloggen, eerder stoppen met werken, financieel onafhankelijk worden en ga zo maar verder. Vandaag een aantal van zulke gesprekken. Mede bloggers of anderen die ik graag een keer wil noemen omdat ik gewoon heel leuk contact met ze heb gehad.

Meer geld, minder stress

Mijn allereerste mailtje vanuit mijn blog was naar Meer Geld Minder Stress. Ik volgde Sjoukje al een tijdje en wilde dat ook. Ik kreeg enthousiast een mailtje terug met wat tips voor de beginnende blogger. En juist dat is wat een beginnende blogger nodig heeft. Tips om naamsbekendheid te krijgen. Ondertussen is Sjoukje haar blog veel sneller gegroeid dan Stoppen Voor Mijn Vijftigste, maar toch delen we dezelfde passie. Nog steeds probeer ik dat ook uit te dragen. Beginnende bloggers signaleren, welkom te heten in de wereld van de bloggers en hier en daar wat tips los te laten.

Heb ik jouw blog over het hoofd gezien/gemist. Neem ook gerust contact met mij op svmv@stoppenvoormijnvijftigste.nl. Wie weet kunnen we elkaar helpen!

Ontsla de baas

Met ontsla de baas is er een bijzondere band. ODB was de eerste die een gastblog voor mij heeft geschreven en regelmatig mailen en appen we elkaar om eens te horen hoe het gaat. Daarnaast willen we wat meer gaan samen werken. Hoewel zijn focus iets anders is, streven we allebei wel richting hetzelfde doel. Supertof dus om af en toe daarmee / daarover te sparren.
Een tip voor bloggers, maar zeker ook voor niet bloggers, is om een metgezel te zoeken die hetzelfde nastreeft. Je hoeft het zeker niet met elkaar eens te zijn of exact hetzelfde te doen. Maar af en toe even sparren kan jullie beiden zoveel verder helpen. Met welke hobby dan ook.

Sugarbelly

Sjors van Sugarbelly kwam ik tegen op een verjaardag van een gezamelijke vriendin. Hij blogt niet, maar is heel actief in het designen van websites en multimedia om bedrijven een stapje verder te helpen. Tijdens die verjaardag hebben we een heel gaaf gesprek gehad over het doel om financieel onafhankelijk te worden, hoe je een website goed opzet, waarmee je nou een bedrijf goed op de kaart zet en ga zo maar verder. Een gesprek waar twee passies elkaar kruisten.
Later heb ik nog vele tips ontvangen om Stoppen Voor Mijn Vijftigste relatief eenvoudig beter op het web te zetten. En hoewel nog niet alle tips daadwerkelijk doorgevoerd zijn, wordt er stapje voor stapje wel aan gewerkt.

Marketingmadame

Irene van Marketingmadame is wel een blogster. Vriendin van mijn vriendin en daardoor wist ik ook dat zij net een blog was gestart. Niet over financiën, maar over het in de markt zetten van jouw website, bedrijf of blog. Heel gaaf om met haar ervaringen uit te delen. Wekelijks verschijnt er van haar een stukje marketing. Hoewel zo’n gesprek vol passie al heel tof is om te hebben, is het ook voor andere bloggers heel nuttig om haar tips toe te passen. Je kan er tenslotte alleen maar beter van worden.

Vele anderen

Deze vier personen zijn slechts voorbeelden van nog vele andere gave gesprekken die ik heb gehad. Van vrienden onderling tot aan (ex)collega’s. Allemaal spraken we vol passie over wat ons drijft om dat doel te behalen. Of dat nou een succesvolle blog is, financieel onafhankelijk worden of je eigen bedrijf runnen. En het mooiste: Al die gesprekken zijn gratis! Ik heb er super veel van geleerd en ga met nog meer enthousiasme verder. Ik kijk nu dan ook alweer uit naar het volgende gesprek.

 

2 gedachten over “Het beste (gratis) advies? Bloggers onder elkaar!”

  1. Ik vind jouw blog leuk omdat je over andere onderwerpen schrijft dan de fo/fire/hot bloggers. Je hebt van die leuke onderwerpen die me iedere keer weer verrassen. Grtjs, Astrid C.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.