Goedkoop vuurwerk

De jaarwisseling komt er weer aan en het folder pakket zat vol met alle vuurwerkaanbiedingen. Maar wat kost vuurwerk nou daadwerkelijk? Wat zijn de gratis tips en hoe kan je oud en nieuw met een budget vieren? 

Jeugdherinneringen
Als ik al die folders zie, gaat mijn jongshart weer wat sneller slaan. VUURWERK!! Al vanaf dat ik het mocht kopen was ik er dagen zoet mee. Folders doorstruinen. Wat kon ik waar het goedkoopste krijgen. Hoeveel zou ik nodig hebben om de hele dag te kunnen knallen (dat mocht toen nog) en wat voor siervuurwerk wilde ik ’s avonds afsteken. Vele uren en euro’s heb ik er aan besteed. Maar tegenwoordig. De folders gaan direct bij het oud papier. Mij te duur…

Kosten
Vuurwerk kost bakken met geld. van een cent voor een simpel rotje tot aan het meest luxe consumentenvuurwerk dat zo €200 per stuk kost. €200… Daar krijg je welgeteld 3 minuten vuurwerk voor terug. Dat komt gemiddeld op zo’n €66 per minuut. €1,10 per seconde. Ik weet betere bestedingen kan ik je vertellen.

Mijn alternatief
Heb een leuke avo nd met vrienden of familie! Zorg dat er wat lekkers op tafel staat en geniet achter de TV of aan een spel. Vervolgens, zo rond middernacht, vier je het nieuwe jaar en kijk je buiten naar anderen hun vuurwerk.
Inderdaad, ANDEREN hun vuurwerk. Er zijn genoeg mensen die vele honderden euro’s uitgeven aan vuurwerk. Waarom zou jij daar dan niet van mogen genieten? Het geld dat zij per seconde uitgeven is dermate hoog, dat jij daar nooit tegen op kan boxen. Het jouwe zal altijd tegenvallen / minder zijn. Accepteer dat en geniet 🙂

Heb je nou kinderen, dan kan ik mij indenken dat je toch wat vuurwerk wil kopen. Bij de allerkleinsten die vroeg naar bed gaan en niet wakker worden gemaakt kan je rond de klok van 7 wat kleins afsteken. Een fonteintje, sterretjes, iets moois zonder al te veel herrie en beperkte risico’s. In bijvoorbeeld supermarkten worden zulke pakketjes al goedkoop verkocht.
Zijn ze wat ouder en willen ze zelf vuurwerk afsteken? Laat ze er voor sparen en niet alleen maar grote dingen kopen. Met een pak rotjes of grondbloemen zijn ze veel langer zoet! Het gaat tenslotte ook om tijdverdrijf!

De avond door met een laag budget?
De decembermaand is al duur genoeg. Daar komt ook dan nog eens oud en nieuw bij. Allemaal kosten, etentjes en ga zo maar door. Hoe kom je zo’n avond nou met een wat lager budget door? Presentatie!
Wil je graag wat op tafel zetten? Haal het alvast uit de verpakking en zet het in een leuk schaaltje op tafel. Jouw stuk kaas kan je zelf in blokjes snijden en ook een Gelderse- of grillworst kan prima gesneden gepresenteerd worden. Ook wat nootjes hoeven niet heel duur te zijn. Zorg vooral voor wat bezigheidsafleiding. Zittend achter de TV eet je sneller iets dan wanneer iedereen druk is met een spel spelen. Ook kleinere bakjes of schaaltjes helpen. In plaats dat je de hele zak in één keer leeggooit, kan je het schaaltje nog een keer bijvullen. Uiteindelijk kost het net zoveel nootjes, maar psychologisch lijkt het meer.

Waar het allemaal om draait:
Uiteindelijk gaat het op oudejaarsavond niet om het grote geld uitgeven aan dure champagne of gigantische hoeveelheden vuurwerk. Het gaat om een gezellige avond met vrienden en/of familie. Samen de jaarwisseling beleven!
Dreig je nou alleen te zijn op oudejaarsavond. Vraag dan eens de buren of familie of zij misschien al wat gaan doen? Geen zin in die lui van hiernaast? Op oudejaarsavond worden er ook genoeg feesten / avondjes georganiseerd voor de mensen die alleen zijn. Waar het juist de bedoeling is om alleen te gaan, want velen die alleen zijn maakt samen weer een gezellige groep!
In ieder geval is het wel de aanrader om nu alvast iets te organiseren. Dat voorkomt last-minute stress en geeft een grotere garantie op een heerlijke oudejaarsavond!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.