Dubbel voordeel

Mijn vriendin en ik zijn dol op IKEA. Is het niet om meubels te kijken, dan bekijken we graag het winkelend publiek. Er is zoveel te zien in IKEA, dat het je eigenlijk nooit gaat vervelen. Maar afgelopen week had mijn vriendin dan ook nog eens een aanbieding die je nooit zou verwachten!

In ons huis staat ondertussen vrijwel alles wat betreft de inrichting. Ik vind het al heel lang compleet, maar door de aanvullingen die mijn vriendin dan maakt is het eigenlijk nog een beter geheel. Gelukkig heb ik dus ook maar niet interieurverzorger als vak gekozen. En zo ging het ook deze keer: “Ik ben echt een superleuke fauteuil tegengekomen”!

Een fauteuil

Die hadden we inderdaad nog niet en stond nog ergens half op een lijstje. Maar deze moest het worden. De kleur was goed en het stofje kwam overeen met de andere stofjes die al in huis staan. EN!! Bovenop dat alles gaat hij uit het assortiment en was hij dus ook nog eens afgeprijsd van €129 voor €89,95. Nu ben ik nog steeds wel degene die de rem erop trapt bij nieuwe dingen. Hij mocht gelukkig geruild worden als hij niet goed was, dus is diezelfde middag de fauteuil nog in elkaar gezet.

Het resultaat

Mijn vriendin had gelijk. Hij stond inderdaad erg goed in ons interieur en dit was nog wel een missend onderdeel. Er was slechts 1 punt van kritiek: hij wiebelt! Hij was hartstikke scheef. Zodra je erop ging zitten was er niets meer aan de hand, maar dat werd niet vertrouwd. Na contact met de Zweedse store is besloten hem terug te brengen en om te ruilen.

En weer terug

En zo ging mijn vriendin weer terug. Gelukkig zit er bij ons een aan de andere kant van de stad, dus zitten we er zo. Bij de retour balie werd er keurig €89,95 teruggegeven en daarmee kon mijn vriendin een nieuwe kopen. Maar tot haar grote verbazing was de stoel nu niet meer €89,95!
IKEA wilde zo graag van deze stoel af, dat er nu ook nog eens 33% korting over de afprijzing ging. En als dat nog niet genoeg is, kreeg zij ook nog eens 10% family korting. Uiteindelijk heeft ze bij de kassa dus nog maar €54 betaald. Tja, daar wordt toch iedereen blij van 🙂

Maak IKEA leuk

Heb je nou zelf helemaal niets met IKEA, maar wil jouw partner wel heel graag? Of precies andersom? Maak IKEA dan vooral leuk! Vele mensen hebben echt een hekel aan het door die winkel sjokken achter de menigte aan. Het is toch altijd hetzelfde en je bent ondertussen veel te oud om nog naar Småland te mogen. Maak het dan voor jezelf EN die ander leuk! Loop bijvoorbeeld in een hoger tempo door de winkel naar die ene afdeling die je wel wilt zien. Of probeer voor artikelen een andere bestemming te vinden. Loop je niet door de winkel, maar kom je even tot rust met een kop koffie? Denk dan eens na over waar je gaat zitten. Mijn vriendin en ik zitten graag naast het looppad of bij het laadperron voor de auto’s. Mensen kijken bij IKEA is namelijk het mooiste wat er is. Wanhopige ouders met kinderen die echt niet meer willen. Kinderen waarvan het ijsje van oor tot oor zit. Of mensen die vier matrassen in een auto wil stoppen waar er net aan tweeënhalf inpast. Dan wordt IKEA opeens zoveel leuker!

2 gedachten over “Dubbel voordeel”

  1. Mensen kijken is heerlijk ja. De IKEA is sowieso een prima winkel waar wij af en toe komen. Sommige producten zijn goedkoop en erg goed. Andere producten zijn weer wat duurder. En soms heb je inderdaad van die heerlijke acties zoals jullie kregen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.