Dagaanbiedingen

Welke website heeft ze tegenwoordig niet? Dagaanbiedingen. Aanbiedingen die slechts één dag geldig zijn. Maar zijn het nu wel zulke goede aanbiedingen? En moet ik nou daadwerkelijk alle websites langs om te weten te komen wat de aanbieding is?

Kort antwoord

Nee, nee en niet doen. Nee, het zijn zeker niet altijd zulke goede aanbiedingen. Nee, je hoeft zeker niet alle websites langs om te weten te komen wat de aanbiedingen zijn. Maar uiteindelijk is mijn advies: zeker niet (zomaar) doen!
Waarom nou al die negativiteit?

Hoe groot is de korting?

Dat is altijd de vraag je die jezelf af moet vragen. En waarschijnlijk is dat product inderdaad net een tikje goedkoper. Maar is het het waard? Vaak zijn het net wat andere modellen dan standaard op de markt, een goedkoper of juist veel duurder merk en krijg je dus eigenlijk slechts 1 model voorgeschoteld en daar moet je het mee doen. Jazeker: vaak is dat model die ene dag het goedkoopste via een dagaanbieding.
Jazeker: datzelfde product is vaak goedkoper te krijgen als je voor een ander merk of type gaat.

Verzamelwebsites

Ben je nu bang dat je die ene perfecte aanbieding mis gaat lopen? Geen zorgen! Er zijn ook websites die alle dagaanbiedingen voor jou verzamelen en gezamenlijk aan je tonen. Alsof je dagelijks een reclamefolder door moet scrollen. Google even op “overzicht dagaanbiedingen” en je komt direct een heleboel van zulke websites tegen. Als je voor een dagaanbieding wilt gaan, dan zou ik zeker gebruik maken van een dergelijke website.

Laat je niet gek maken

Wat heel belangrijk is, is dat je je niet gek moet laten maken. Laat je niet verleiden tot de aankoop van een product dat je eigenlijk niet nodig hebt. Het is heel leuk hoor, al die scherpe aanbiedingen. Maar ik zou er pas eens naar gaan kijken als je echt iets nodig hebt. Wil je een nieuwe laptop of camera kopen? Doe je vooronderzoek en ga dan eens die dagaanbiedingen langs.
Het gevaar is namelijk dat je de aanbiedingen anders niet mis wil lopen. Net die vakantie met 15% korting. Of die air-fryer die nu goedkoper is. Of 300 nieuwe witte t-shirts. Het kan zo gek niet of het komt voor tussen de dagaanbiedingen. Maar laten we eerlijk zijn: echt nodig heb je ze niet. En vooral dat moet je in gedachte houden. Echt nodig heb je geen van die producten op die site. Laat je dus niet gek maken en bezoek die websites heel bewust. Net zoals dat je reclamefolders eigenlijk alleen moet openslaan op het moment dat je iets echt wilt aankopen of vervangen. Want anders ga je geld uitgeven aan een aankoop die je zonder die aanbieding nog makkelijk 3 jaar had uit kunnen stellen. In de consumeer wereld waar we nu in leven passen die dagaanbiedingen perfect. Maar ze passen totaal niet in het plaatje van consuminderen, sparen en besparen.

1 gedachte over “Dagaanbiedingen”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.